Üzüm Pekmezi - kara üzüm pekmezi - üzüm pekmezi fiyatları - organik üzüm pekmezi - Abbas EfendiSaf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz
Üzüm Pekmezi - kara üzüm pekmezi - üzüm pekmezi fiyatları - organik üzüm pekmezi - Abbas EfendiSaf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz
Üzüm Pekmezi - kara üzüm pekmezi - üzüm pekmezi fiyatları - organik üzüm pekmezi - Abbas EfendiSaf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz
Üzüm Pekmezi - kara üzüm pekmezi - üzüm pekmezi fiyatları - organik üzüm pekmezi - Abbas EfendiSaf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz
Üzüm Pekmezi - kara üzüm pekmezi - üzüm pekmezi fiyatları - organik üzüm pekmezi - Abbas EfendiSaf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz
Üzüm Pekmezi - kara üzüm pekmezi - üzüm pekmezi fiyatları - organik üzüm pekmezi - Abbas EfendiSaf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz
Üzüm Pekmezi - kara üzüm pekmezi - üzüm pekmezi fiyatları - organik üzüm pekmezi - Abbas EfendiSaf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz

Saf Üzüm Pekmezi Cam Kavanoz (201028)

İndirim Oranı : %15 İndirim
Fiyat : ₺35,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺29,90(KDV Dahil)

 

Odun Ateşinde Doğal ve Geleneksel 
Yöntemler ile İlave Şekersiz Üretim

 

Cam Kavanozda Özel Koruyucu 
Ambalaj İle Bir Tıkla Kapınızda

 

Saf Üzüm Pekmezi

Üzüm yeryüzünde yetiştiriciliği yapılan en eski meyvelerden biridir ve bol güneş alan sıcak bölgelerde yetişmeye elverişlidir. Ülkemizin Adana/Pozantı bölgesinde yetiştirilen üzümün yaz aylarında hasadı yapılır. Torosların eteklerindeki dağ köylerine kurulan üzüm bağlarında ağustos-kasım ayları arasında olgunlaşan meyvenin hasadı genellikle el ile yapılsa da dönemsel üzüm verimliliğine göre gelişmiş makineler aracılığıyla mekanik olarak da yapılabilir. Mekanik yöntemle yapılan hasatta üzüm omcalarından makinelerin taşıma bantlarına dökülen meyvelerde hasar oluşabileceğinden pekmez yapılacak üzümlerin; hasat bıçakları, makaslar ya da elektrikli aletler yardımıyla toplanması tercih edilir.

Bakır Kazanlarda Kaynatılarak Elde Edilen İdeal Kıvam

Elle kesilen üzüm salkımları sepetlere özenle yerleştirilir ve daha sonra yıkanarak temiz torbalara doldurulur. Bu aşamadan sonra üzümlerin pekmez haline gelmesi için özel yöntemlerle suyu çıkarılır. Böylece posasından ayrıştırılmış olan meyvenin suyu kaplara doldurulur. Kaplara doldurulan üzüm suyu dinlendirildikten sonra bakır kaplara dökülür. Odun ateşinde bir taşım kaynatılan üzüm suyunun kıvamlı bir şıra haline gelmesi beklenir. Üzüm şırası yeniden dinlenmeye bırakılır ve sonrasında temiz bir kaba süzülerek tekrar kaynatılmak üzere bakır kazanlara dökülür. İkinci kez kaynatılan üzüm şırası ara ara karıştırılarak yüzeyde oluşan köpükleri süzgeç yardımıyla alınır. Kaynatıldıkça yoğun bir kıvama ulaşan şıra üzüm pekmezi halini alır ve bakır kazanlardan cam kavanozlara aktarılır.

Rafine Şekere Doğal Bir Alternatif Olan Lezzetli Köy Pekmezi

Güneş almayan serin bir yerde uzun süre muhafaza edilebilen siyah üzüm pekmezi mevsimsel yorgunluktan kaynaklanan hastalıkları önlemeye yardımcı olur ve vücut direncini artırır. Şerbet yapımından tatlıların üzerine sos olarak kullanılmaya kadar çok geniş bir yelpazede değerlendirilen organik üzüm pekmezi istenilen her saatte doğrudan da tüketilebilir. Köy pekmezi kek ve pastaların yapımında rafine şekere alternatif olarak kullanılabilir.

 

Yapım aşamasının hiçbir evresinde herhangi bir katkı maddesi ya da yapay tatlandırıcı eklenmeyen Abbas Efendi Saf Üzüm Pekmezi kavanozlara konulduktan sonra çift silikonlu kapak ile kapatılır, böylece ürünün hava alması ve sızması önlenir. Üzüm pekmezi kavanozlarının etrafı straforlarla kaplanır ve ürünler kargolanmak üzere sağlam kolilere yerleştirilir. Emniyet şeridi ile çevrelenen çift silikonlu kapak açıldığında üzüm pekmezinin tazeliği kokusundan hissedilir.

Hemen sipariş verebileceğiniz gibi çağrı merkezimizden veya whatsapp (0322 245 0322) üzerinden sipariş verebilirsiniz.