Hem tadı hem faydası ile meşhur Doğal ve Geleneksel Tatlımız Cezerye

Hem tadı hem faydası ile meşhur Doğal ve Geleneksel Tatlımız Cezerye

Hem tadı hem faydası ile meşhur

Doğal ve Geleneksel Tatlımız Cezerye

Çukurova denilince akla gelen ilk lezzetlerden olan Cezerye, Tarih kokan mistik tadını tamamen doğallıktan alır. Günün ilk ışıklarıyla tarlalardan toplanıp rendelenen havuçlar önce haşlanır haşlandıktan sonra pancar şekeri ile kavrulur. Katkı maddesi barındırmadığı için sağlıklı tatlı olarak öne çıkan Cezeryenin içine özel baharatı, Antep Fıstığı, Fındık ya da Ceviz koyularak havucun yaklaşık bir buçuk gün süren zahmetli lezzet yolculuğunun ardından satışa hazır hale gelen Cezerye üzerine Hindistan cevizi ile sunulur.

 

Hammaddesi havuç olan Cezeryeyi diğer tatlardan farklı kılan ise havucun sağlığı, Antep Fıstığı, Ceviz ve Fındığın gücü ile baharatların şifasından gelmektedir. Omega-3, A ve C vitamini bakımından zengin olan besinlerden yapılan bu hafif tatlı türü özellikle göz ve kalp sağlığı için son derece faydalı olup, her ne kadar yüksek kalori değerine sahip olsa da, içeriğindeki potasyum, magnezyum, A vitamini, Beta karoten, selenyum, bitkisel protein, sodyum, çinko gibi maddeler cezeryeyi tatlı ve doğal bir enerji yiyeceği kategorisine taşımaktadırlar.

Tarihçilerin anlatımına göre “Halâvetu Cezeriyye” olarakta adlandırılan hafif tatlımız Cezerye “havucun en tatlı hali” olarak Türk mutfağının vazgeçilmez geleneksel lezzetleri arasındaki yerini korumaya devam etmektedir.

Yediden yetmişe herkesin çok sevdiği bir atıştırmalık ve hafif tatlı olan havuçlu Cezerye sadece ağzı tatlandırmakla kalmıyor aynı zaman da içeriğinde bir çok faydalı besin maddesiyle doğal destek sağladığını belirten beslenme uzmanları Cezeryenin yararlarını şöyle anlatıyor:

* Gözleri kuvvetlendirir.

* Saçları güçlendirir.

* Cilde parlaklık verir.

* Yorgunluğu alır kalbe iyi gelir.

* Alzheimer'dan korur.

* Kolesterolü düşürür.

* Yaşlanmanın ciltte görülen etkilerini geciktirir.

Hiç merak ettiniz mi Dünyadaki tarıma en elverişli alanlar arasında olan Çukurova’nın  Adana, Mersin ve Tarsus Cezeryeleri neden bu kadar meşhur? Çukurova Cezeryesini meşhur yapan yaz kış her zaman tercih edilmesinin yanı sıra kültürümüzde önemli bir yere sahip olan bayram ziyaretlerinde sağlıklı ve hafif yapısı ile bayram tatlısı olarak ta severek tüketilmesidir. Diğer lokumlara nazaran doğal enerji deposu olan Cezeryeyi yedikten sonra ağızda ağır şekerli bir tat bırakmaz ve otantik tadı sayesinde kişiye ayrı bir haz verir.

Cezerye yemek için Çukurova’ya yolunuz düşmese de bir aile markası olan Abbas Efendi “Farkı Keşfet” sloganı ile küçük kazanlarda butik üretim ile Cezeryelere içinde kimyasal ya da sentetik olan kıvam vericiler, koruyucular, lezzet verici aromalar, glikoz, mısır şurubu, suni tatlandırıcılar, v.b. katkı maddelerini kullanmadan günlük olarak üretilmektedir. Türkiye'nin çeşitli illerine ve dünyanın farklı bölgelerine hizmet veren Abbas Efendi, Çukurova’nın merkezi Adana’dan bir tık kadar yanınızda.

  

Rengi kadar tadı da eşsiz bu lezzeti denemek için Abbas Efendi ile “Farkı Keşfet”

Dilerseniz bu eşsiz lezzete buradan ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: Çukurova, Cezerye, sağlıklı tatlı, hafif tatlı, havuçlu Cezerye, Cezeryenin yararlarını, Çukurova Cezeryesi, bayram tatlısı
Mayıs 09, 2020
Listeye dön