• Aralık 24, 2020

    Doğanın mucizelerinden faydalanmak isteyen bireyler daha sağlıklı ve enerjik hissetmek için bitkisel ürünlere yöneliyor. Bitki bazlı ürünlerin tüketimiyle sağlıklarına yatırım yapanların tercihleri arasında çam ağaçlarında görmeye alışkın olduğumuz çam kozalağı şurubu yer alıyor. Kozalakların kaynatılması sonucu elde edilen öz, çeşitli yörelerde uzun yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Çam kozalakları kaynatıldıktan sonra şurup kıvamına geldiğinden halk arasında genellikle kozalak şurubu olarak adlandırılıyor. Bitkisel şifa kaynağı olan ürüne bazı bölgelerde kozalak reçeli ya da kozalak pekmezi de deniyor.  

    Çam Kozalağı Şurubu Faydaları
  • Aralık 24, 2020

    Bal arılarının saf kekik otu çiçeklerinin özlerini toplayarak kovanlara taşımasıyla elde edilen ham kekik balı, kendine has aroması ve kokusuyla doğal ballar arasında dikkat çeker. Lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan şifalı kekik balı faydalı olmasıyla da ön plana çıkar. Kekik otu yüksek rakımlı kırsal bölgelerde yetişir. Doğanın içinden gelen şifa ve lezzet mozaiği ham balın özü arılar tarafından toplanıp kovanlarda bal haline getirildikten sonra toplanarak sterilize edilmiş cam kavanozlarda tüketicilerin sofralarına sunulur. Doğadan sofralara gelen hoş kokulu ham kekik balı herhangi bir ısıl işleme maruz kalmaz ve ürünlere hiçbir katkı maddesi eklenmez. Bu sayede kekik balı doğal şifa kaynağı olarak kullanılabilir.

    Ham Kekik Balı faydaları
  • Aralık 24, 2020 Genel Yazılar

    Beslenme konusunda farkındalık kazanan bireyler daha bilinçli adımlar atarak doğal gıdalara yöneliyor. Isıl işlem görmemiş sağlıklı ve doğal besinlere yönelmek, kişileri ruhen ve bedenen zinde tutuyor. Hiçbir işlem görmeyen doğal gıdalar arasında yer alan ham bal endüstriyel işlemden geçmiyor ve arı kovanlarından toplanarak doğrudan cam kavanozlara aktarılıyor. Hijyenik koşullarda muhafaza edilen ham ballar arasında; çiçek balı, çam balı, narenciye balı ve kekik balı yer alıyor.

    Ham Bal