1

Anadolu kültüründe hastalıklara karşı korunmak ve vücut direncini arttırmak için sık sık tüketilen geleneksel lezzetlerin başında gelen köy pekmezi olarak adlandırılan Pekmezler Abbas Efendi ‘de

Pekmez, iyi bir demir kaynağı olmakla birlikte pekmezin vücudun ihtiyacı olan enerji, vitamin ve pek çok minerali karşılamaktadır.

Pekmezler çeşitlerine genel olarak bilinen faydalar

Dut Pekmezi Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.

Üzüm Pekmezi Vücuttaki kanı arttırır.

Keçiboynuzu Pekmezi Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler.

Andız Pekmezi Akciğer ve karaciğere destek sağlar.

Karadut Pekmezi Yüksek miktarda demir içerdiğinden kansızlıkta destekleyici gıda olarak kullanılmaktadır

 

Şeker ve diğer katkı maddeleri kullanılmadan Anadolu’da binlerce yıldır geleneksel olarak yapılan Pekmez. Tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır.

 
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.